Galleri hantverket

Galleri Hantverket är ett galleri med butiksdel, centralt beläget på söder i Stockholm.

Mats Lagerman – Träkraft och Tidsperspektiv

MatsLagerman använder material med hisnande historiska perspektiv för att skapa något tidlöst för ditt hem.
Med motorsåg väljer Mats ut delar av träd som vi njutit av då de fälls i vår närmiljö och omskapar dem till möbler.

Mer information »

Eva Larsson – Att tjäna en flock

Som för oss människor väljer hästar också en flockledare! Till skillnad från oss är det alltid det klokaste stoet som leder gruppen och inte den fysiskt starkaste! För att accepteras av flocken krävs att man är ärlig och pålitlig, egenskaper som inte alltid är självklara för vår egen ras!

Mer information »

Anita Hedin

För att hitta ljuset i bilderna drar jag nytta av de slumpmässiga skiftningar mina batikfärgade tyger ger. Jag klipper och nålar upp en komposition som jag sedan syr färdig på symaskin.

Mer information »

Anders Skarin – Musikskåp och krympburkar

Anders Skarin pensionerad bildlärare som återvinner trasiga musikinstrument och annat användbart till att skapa fantasifulla skåp det svänger om.

Mer information »

Cajsa Carlenius – Jordnära

Med leran som uttrycksmedel skapar Cajsa Carlenius keramiska konstverk med naturen och havets organiska former som inspiration.

Mer information »

Lena Sundbom

Lena arbetar med olika teman men återkommer ofta till frågor om vad en människa är och vilka vi blir i relation till andra.

Mer information »

Galleri Hantverket är ett kooperativ för yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare inom bland annat glas, keramik, järn, trä, betong och silver. Här hittar du skulptur, bruksföremål och smycken direkt levererade från medlemmarnas ateljéer och verkstäder. Tillverkningen och formgivningen är utförd på ett hantverksmässigt sätt av konstnärerna själva

Galleri Hantverket startades 1999 för att skapa ett forum för konstnärer att lättare kunna visa och sälja sina verk samt möta det alltjämt växande intresset för det handgjorda och unika. I butiken säljs föremålen av medlemmarna själva och det finns möjlighet att träffa oss personligen. I galleriet visar medlemmarna kontinuerligt nya utställningar av utvalda konstnärer och konsthantverkare från hela världen.

karta